Technische kennissessie

19 november 2021
Als vertegenwoordiger van de Cast PMR dakramen in Nederland en België hebben wij rechtstreeks contact met de fabriek in Parijs. Meermaals per jaar organiseren wij dan ook een technische kennissessie met Philip Magro, directeur van Cast PMR dakramen.

Afgelopen week bezocht Philippe Magro van Cast PMR onze showroom in Maasbracht. Lei Import heeft al een geruime tijd de dakramen van Cast PMR in haar productfolio. De Cast PMR Dakramen zijn unieke, isolerende, slanke, stalen dakramen die passen bij je karaktervolle dakbedekking en pand. Met deze dakramen verzeker je je van optimaal leefgenot met ventilatie en de meest gunstige lichtinval, volledig op maat gemaakt en met aandacht voor detail.

Gedurende de sessie werd er voortdurend gespard tussen Philippe Magro en onze werknemers, werden technische specificaties verder toegelicht en de mogelijkheden en kansen besproken.

Thermische onderbreking

De dakramen van Cast PMR genieten een thermische onderbreking, welke een koudebrug tussen binnen- en buitenkant vermijdt.
Een koudebrug is een plaats in het dakraam waar de thermische weerstand lager is dan de rest van de constructie, wat leidt tot warmteverliezen.

Staal is geen goede isolator, waardoor er bij het thermisch onderbroken profiel van Cast PMR een isolator zit tussen de stalen panelen. Zo verhoogt de isolatiewaarde. Op deze manier gaat er minder warmte verloren, wat goed is voor o.a. het milieu.

De Cast PMR dakramen hebben een U-waarde van 1,5.

Maatwerk

Onze Cast PMR dakramen zijn maatwerk ramen, welke altijd build to order geproduceerd worden door de fabriek in Frankrijk. De Cast PMR dakramen worden aangepast aan het type dakbedekking, om de esthetiek optimaal te kunnen garanderen.

De maximale maten van de Cast PMR zijn 180 cm hoog x 100 cm breed. Echter kunnen Cast PMR dakramen zowel verticaal als horizontaal worden gekoppeld, zowel af-fabriek als op het werk. U krijgt dan één groot frame waarin verschillende open delen zitten.

U wordt blij van daglicht. Iedere psycholoog kunt u dat vertellen. Meer daglicht heeft ook een positieve invloed op uw gezondheid en productiviteit. Goede, natuurlijke lichtinval in een gebouw verbetert het leefklimaat en laat een ruimte aangenamer en groter aanvoelen. En dat verhoogt de waarde van het pand. Win-win-win dus.

De mogelijkheden voor onze Cast PMR dakramen zijn enorm. Zo is er voor elke situatie een passend dakraam, openingssysteem of plissé beschikbaar.

Plissés

Plissés zorgen voor sfeer, bieden privacy en geborgenheid, zijn zon- en warmtewerend en als het wat kouder is, houden ze ook de warmte binnen.

Wij leveren de plissés op maat van het dakraam, zodat het perfect in de omgeving past en uw dakraam gewoon open kan blijven staan. Het is voor ons geen uitzondering om stoffen of profielen in een afwijkende kleur of speciale maat te leveren. Standaard hebben wij veel stoffen in onze collectie alsook profielen in de kleuren wit, beige, bruin, zilvergrijs en antraciet. Naast de specifieke kleur van stof kan er ook gekozen worden voor een “open en lichtdoorlatende” stof of een “zonwerend of geheel verduisterende” stof. Hiernaast is ook een hor voor uw dakraam beschikbaar.

Standaard worden de plissés met de hand bediend, indien gewenst, passen we dit aan naar een elektrische bediening. Hiervoor werken we samen met twee bekende A-merk leveranciers, namelijk Somfy en Brel. Daarbij kunt u kiezen tussen bediening vanaf een wandschakelaar, een afstandsbediening of zelfs via een (bestaand) domotica systeem.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×