Licht & Lucht

Goede, natuurlijke lichtinval in een gebouw verbetert het leefklimaat en laat een ruimte aangenamer en groter aanvoelen. Cast PMR dakramen zorgen voor een optimale lichtinval, worden specifiek aan uw soort dakbedekking aangepast en op maat voor u gemaakt.

Daglicht

Je wordt blij van daglicht. Iedere psycholoog kan je dat vertellen. Meer daglicht heeft ook een positieve invloed op je gezondheid en productiviteit. Goede, natuurlijke lichtinval in een gebouw verbetert het leefklimaat en laat een ruimte aangenamer en groter aanvoelen. En dat verhoogt de waarde van het pand. Win-win-win dus.

De meeste tijd brengen we binnenshuis door, daarom is het belangrijk dat de gebruiksruimte in woningen zoveel mogelijk natuurlijk licht hebben. Cast PMR dakramen zorgen voor een optimale lichtinval en kunnen uw woonruimte enorm levendiger maken.

Maatwerk dakramen

Openingen in uw dak en toch het originele karakter van uw pand behouden of juist extra benadrukken? Natuurlijk is dat uw uitgangspunt. U wilt graag van daglicht kunnen geniet en goed kunnen ventileren. Unieke kwaliteit en schoonheid toevoegen aan uw omgeving, daar staan wij voor.

Van nieuwbouw tot restauratie en van renovatie tot creatie, Cast PMR dakramen zijn unieke, isolerende, slanke stalen dakramen, volledig aansluitend bij uw karaktervolle dakbedekking en pand. Cast PMR dakramen worden specifiek aan uw soort dakbedekking aanpgeast. Of het nu natuurleien, dakpannen, rieten, zinken of platte daken betreft, uw dak behoudt zijn schoonheid door de juiste aandacht en het juiste vakmanschap.

De Cast PMR dakramen zijn een Europees fabricaat. Met veel aandacht wordt elk raam op maat gemaakt. Elk gewenst formaat is mogelijk, zo geniet u van een optimaal lichtinval.

Lucht

Het Bouwbesluit voorziet reeds in eisen voor minimale debieten voor luchtverversing en in voorzieningen om handmatig te kunnen spuien.Een spuivoorziening is een voorziening voor het snel kunnen afvoeren van binnenlucht bijvoorbeeld wanneer deze verontreinigd is of om warmte af te voeren. Dit kan een te openen raam zijn. Cast PMR dakramen zijn voorzien van een (elektrisch) openingssysteem. Hiermee reguleert u zelf de ventilatie en dus het leefcomfort van uw ruimtes.

Openingssystemen

Cast PMR kent verschillende mogelijkheden voor het openen van het raam. U kunt kiezen uit:

  • Het raam uitvoeren als vast, niet te openen raam
  • Een handmatig openingssysteem
  • Een elektrisch openingssysteem

Vast raam

Het raam wordt geproduceerd als een vast raam, die niet te openen is.

Handmatige openingssystemen

(Oog)Zwengel

De zwengelbediening wordt aan de onderzijde van het raam gemonteerd. Door het draaien aan de hendel wordt het raam geopend tot een maximale maat van 28 cm. Wanneer het raam zich op hoogte bevind kan de zwengel worden voorzien van een oog waarna deze met behulp van een stok met haak te openen is.

De zwengelbediening wordt geleverd in de kleuren nikkel en is geschikt voor alle ramen.

 

Knopbediening

De knopbediening wordt aan de onderzijde van het raam gemonteerd. Na het openen van de knop kan het raam, met behulp van twee aan de buitenzijde geplaatste gasveren, worden opengeduwd tot een maximale maat van 45cm.

De knopbediening wordt geleverd in de kleur nikkel en wordt aanbevolen voor kleine en middelgrote ramen.

Uitschuifbare stokbediening

De uitschuifbare stokbediening is een nieuw systeem. Het wordt aan de onderzijde van het raam gemonteerd. Het raam kan met behulp van twee aan de buitenzijde geplaatste gasveren, worden opengeduwd tot een maximale maat van 45cm. en in verschillende standen worden vastgezet.

De stokbediening wordt geleverd in de kleur nikkel en wordt aanbevolen voor middelgrote en grote ramen.

Elektrische openingssystemen

Motorbediening

Ook de motorbediening behoort tot de mogelijkheden. De elektrische motor kan naar wens worden voorzien van een wandschakelaar of een afstandsbediening. Het raam wordt door middel van een motor, welke aan de onderzijde van het raam wordt geplaatst, met behulp van een ketting opengeduwd.

De ramen worden uitgevoerd met twee typen motor in de kleur zwart, afhankelijk van het formaat van het raam.

Voor de kleine ramen betekent dit een maximale opening van 35cm., voor de grote ramen is dit een maximale opening van 50cm.

Alle hierboven omschreven openingssystemen zijn een beleving van kwaliteit. Ze zijn er in diverse mogelijkheden welke naar uw eigen wens en op uw eigen situatie worden aangepast.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen of wilt u graag eens langskomen in onze showroom? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×